Меню Затваряне
🗞️  Новини

Студенти срещу COVID-19 – започнете работа сега, помогнете в безмилостната борба

Студенти срещу COVID-19 е национална инициатива на АСМБ, целяща да осъществи връзката между студентите-медици и лечебните заведения в цялата страна. Мисията ни е да съгласуваме еднакви условия на труд и заплащане за всички студенти, по-лесен достъп до болниците и уреждане на административни проблеми, както и да помогнем на болниците при набиране на персонал.

Студенти срещу COVID-19 - започнете работа сега, помогнете в безмилостната борба MedGuide.bg Медицинският пътеводител 🗞️  Новини

Инициативата има подкрепата на Министерството на здравеопазването. Допълнителна финансова подкрепа е осигурена от #ВъзстановявамеСеЗаедно, инициатива на Посолството на САЩ и Фондация „Америка за България”.

Студенти срещу COVID-19 - започнете работа сега, помогнете в безмилостната борба MedGuide.bg Медицинският пътеводител 🗞️  Новини
https://studentscovid19.com/

Условия на работа

Под егидата на Министерство на Здравеопазването и на Министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов АСМБ успя да съгласува еднакви условия за наемане на работа на студентите по медицина и включването им в борбата с COVID-19. Условията могат да варират леко между отделните лечебни заведения, но са в следните граници:

  1. Наемане на трудов договор на пълен или половин щат.
  2. Гъвкав график.
  3. Получаване на държавна премия за работа в COVID среда от 1000лв.
  4. Защитни и предпазни средства.
  5. Признаване за учебна заетост спрямо университета.
  6. Обучение преди влизане в COVID-отделение.
  7. Редовно тестване.

В момента местата са ограничени, но предвид покачването на броя заразени и хоспитализирани, се подготвяме да обхванем следващата вълна. Всеки от вас ще има възможност да помогне при справянето с кризисната ситуация.

Научете повече →

Средно: 4.6 / 5. Гласували: 7

Все още няма оценка.

  • 178
    Споделяния

Коментари

Известия при
guest
0 Коментара
Коментари в публикация
Всички коментари

Подобни публикации

0
Споделете мнение, коментирайте..x
()
x

Регистрирайте се в

Медицинският пътеводител - MedGuide.bg

blank

За работещи и учещи в сферата на здравеопазването.

Напълно безплатно!